Besök vår butik i Stockholm och bygg din egen säng i 5 enkla steg

Priserna börjar från 27.200 kr. (enkelsängar) och 44.900 kr. (dubbelsängar)

“Bygg din säng” finns tillgänglig i vår showroom i Stockholm och lanseras online inom kort.

Normallängd eller extra lång

NorMALLLÄNGD

80 x 200 cm

120 x 200 cm
90 x 200 cm

160 x 200 cm
105 x 200 cm

180 x 200 cm
EXTRA LÅNG

180 x 210 cm
210 x 210 cm

1. Storlek

Storleken har betydelse. Liksom fastheten och materialen som används, så påverkar madrassens storlek din sömnkvalitet.

2. Stomme

En ordentlig sängbotten skapar de perfekta förutsättningarna för en god nattsömn. Med rätt stöd och kvalitet ligger du bekvämt och minskar risken för att sömnen störs, vilket förbättrar din sömnkvalitet.

Välj mellan 3 funktioner

Ett tidlöst alternativ med ett fjädringssystem som arbetar individuellt för att ge det bästa stödet till varje kroppszon. Den är framtagen för att ge din kropp maximalt stöd så att du slipper ligga och vrida och vända dig i onödan.

Semi-Adjustable Base ger möjlighet att justera fastheten individuellt eftersom du kan sänka eller höja madrassen i höftregionen. Till exempel kan du som sover på sidan vilja sänka höftregionen för att undvika eventuella smärtor eller obehag i ryggen eller svanken.Vår Adjustable Base ger flexibilitet och frihet eftersom du kan höja och sänka sängen steglöst. Det innebär att du kan välja ditt favoritläge samtidigt som din partner kan välja sitt. En justerbar sängbotten kan också vara ett bra alternativ om du har haft ryggont eller om du vill stretcha ut din ryggrad lite extra.

Att välja rätt madrass

Du sover mycket bättre i en säng som är utformad efter din kroppstyp och sömnposition. Våra experter i butiken finns tillgängliga för att guida dig rätt.  

Kroppstyp

Alla kroppar är unika, men kan generellt bli indelade i tre olika kategorier. Din kroppstyp påverkar vilken nivå av stöd du behöver, så ta hänsyn till din innan du väljer en madrass.

Ectomorphs är vanligtvis slankare, med raka höfter och axlar.

Mesomorphs är ofta starka och breda, utan att vara överviktiga eller underviktiga. Deras kroppsform är ofta rektangulär med en upprätt hållning.
Endomorphs är vanligtvis kurvigare och rundare, med breda höfter och axlar.

Sömnställningar

Generellt kan våra sömnpositioner delas in i fyra olika kategorier. Din sömnposition spelar en viktig roll när det kommer till att välja rätt madrass och kuddar. 

Att sova på rygg kan vara dåligt om du snarkar men bra för din hållning, då både ryggen och nacken ligger i en bra position.

Att sova på sidan är populärt och ofta en rekommenderad sovposition, men kan belasta dina axlar och din höft.Fosterställning innebär att du ligger med böjda knän och med armarna böjda framför dig.

Att sova på magen kan hjälpa mot snarkningar, men försätter din nacke och ryggrad i en onaturlig position. Det beror ofta på smärta och obehag som orsakats av en madrass som är för fast för din kroppstyp.

Välj mellan 4 olika madrasstyper

Soft Support Mattress ger din kropp ett mjukare stöd. Det kan framförallt vara bra ifall du har en kurvig kroppstyp och sover på rygg eller sidan, eller om du föredrar en mjukare känsla.

Medium Support Mattress ger din kropp ett mellanfast stöd. Vanligtvis är det ett bra alternativ om du har en kroppstyp som inte är så kurvig, muskulös eller tung och om du sover på rygg eller sidan.

Vår Firm Support Mattress ger din kropp ett fastare stöd. Det är vanligtvis att föredra om du har en väldigt rak eller väldigt muskulös kropp, eller om du sover på rygg utan att ha mycket svank.

Vår Extra Firm Mattress kan vara ditt bästa alternativ om du har en väldigt tung eller en väldigt rak kroppstyp, om du sover på sidan eller bara föredrar en fastare känsla.

3. Madrass

En bekväm madrass har stor betydelse för en god nattsömn, men våra individuella behov varierar. Att välja rätt support efter din sovposition och kroppstyp kan ha stor betydelse för din totala sömnkvalitet.

4. Bäddmadrass

En bäddmadrass fungerar som ett sista lager i sängen för att ge dig den rätta känslan utefter dina behov och önskningar. Den gör även så att sängen håller sig fräschare längre.

Välj mellan 2 olika ytskikt

Vår Soft Surface Topper skapar en mjukare känsla. Den har en fyllning gjord av ett miljövänligt och hållbart Innergetic® Sonocore latex - vilket gör den både bekväm och hygienisk med perfekt andningsförmåga.

Om du föredrar en fastare känsla i sängen är vår Firm Surface Topper det bästa alternativet. Den har en slät sida som ger en fastare känsla och en mönstrad sida som ger en mjukare känsla.

5. Design

Hur du inreder ditt rum och din sömnmiljö påverkar din sömnkvalitet. Piffa upp sovrummet med snygga detaljer till sängen. Välj mellan fyra harmoniska färger för en rogivande känsla.

+46 8 19 01 33


KONTAKTA VÅR BUTIK I STOCKHOLM

Kontakta vår butik och få professionell vägledning i hur du bygger en säng som är helt rätt för dig.

+46 8 19 01 33