Sleep Like an Olympian!

Vi på JENSEN I SLEEPACY coachar delar av den svenska OS-truppen inom sömn och återhämtning, med målet att maximera idrottarnas prestationer.

Vägen till medaljerna börjar med en god natts sömn. Forskning visar att sömn bär på dolda superkrafter som är direkt sammanlänkande med prestationsförmåga. För att maximera effekterna krävs ett holistiskt tankesätt där luft, ljus, temperatur, rutiner och inte minst kunskap är viktiga pusselbitar.

Bags are packed in Tokyo
Duvet

JENSEN I SLEEPACYs unika sömncoachningsmetod är baserad på beteende- och sömnforskning. Metoden består av individuell coachning utifrån en initial analys av kvantitativa och kvalitativa data som tagits fram i nära samarbete med SOK och Karolinska Institutet.

 

Sömncoachingen kan liknas med en PT för sömn och är baserad på en trestegsprocess. Den innehåller bland annat identifiering av problemområden genom sömntest, implementering av enkla, små förändringar genom sömnrutiner, uppföljning och feedback för att säkerställa att förändringen är hållbar, säger Sanjay Verma chief sleep officer på JENSEN I SLEEPACY.

 

 

Inför sommarens OS i Tokyo har vi på JENSEN I SLEEPACY coachat 17 svenska idrottare för maximal återhämtning.

 

Dessa ingår i Team JENSEN I SLEEPACY:

Daniel Ståhl, friidrott diskus

Henna Johansson, brottning

Johanna Lindborg, brottning

Alex Kessidis Bjurberg, brottning

Fanny Roos, friidrott kula

Khaddi Sagnia, friidrott längdhopp

Thobias Montler, friidrott längdhopp

Tilde Johansson, friidrott längdhopp

Andreas Kramer, friidrott löpning

Kalle Berglund, friidrott löpning

David Rumbutis, gymnastik

Linnea Stensils, kanot

Petter Menning, kanot

Josefin Olsson, segling

Jesper Stålheim, segling

Michelle Coleman, simning

Marcus Madsen, skyttesport

Vi bygger upp två ”Recovery Rooms” inne i OS-byn som hela svenska truppen har tillgång till för att ta ”performance naps” eller ”power naps” under den avgörande tiden i Tokyo. Återhämtning är otroligt viktigt på denna nivå för att inte tala om förberedelser, vi hoppas med dessa rum kunna optimera möjligheterna för idrottarna med rätt support och rätt miljö.

 

För att försäkra oss om att svenska truppen ska få så bra sov förutsättningar som möjligt har vi skickat med 130 st SLEEPACY’s Travel Kits (inkluderande madrass, kudde, täcke och sängkläder) till hela truppen för bättre stöd och support under dessa avgörande nätter.

Registrera dig och var bland de första att få nyheter och uppdateringar från JENSEN I SLEEPACY

Nyheter

Registrera dig och var bland de första att få nyheter och uppdateringar från SLEEPACY

Besök vår butik i Stockholm

Hälsosam sömn börjar med rätt rutiner men framförallt med rätt säng och support. Ta ditt första steg mot bättre sömn och hälsa på våra sömnrådgivare i vår nya butik!