Sleep Like an Olympian!

Team-partner med Sveriges OS-lag

Att god sömn höjer prestationsförmågan är ingen nyhet i idrottsvärlden. Men kunskap och rutiner som ger goda sömnvanor är inte självklart.

 

Därför startades samarbetet med JENSEN I SLEEPACY inför OS i Tokyo 2021. Efter spelen sade 82 procent av idrottarna att kvaliteten på deras sömn hade förbättrats, de somnade fortare och sov fler timmar.

Inför OS i Peking 2022 ska 25 utvalda idrottare tillsammans med JENSEN I SLEEPACYs sömncoach genomgå en utbildning och sedan coachas individuellt för att hitta rutiner, hjälpmedel och utrustning.

 

Målet är att maximera sömnkvalitet och återhämtning under vila och sömn. Utgångs-punkten är en individuellt anpassad säng från JENSEN I SLEEPACY att ha hemma. Idrottarna har också sitt eget ”JENSEN I SLEEPACY travel kit” att ta med på förberedande tävlingar och träningsläger.

Några av Sveriges OS-stjärnor som får sömn-coachning är:

 

  • Sandra Näslund, skicross
  • Martin Ponsiluoma, skidskytte
  • Lag Hasselborg, curling
  • Anna Swenn Larsson, slalom
  • Jens Burman, längdskidor

Michelle Coleman

 

Olympiska simmaren Michelle Coleman blev sömncoachad av JENSEN I SLEEPACYs sömncoach - Sanjay Verma - innan sommar OS i Tokyo 2021. Hör mer om hennes sömnresa här.

 

Nyheter

Registrera dig och var bland de första att få nyheter och uppdateringar från JENSEN I SLEEPACY

Besök vår butik i Stockholm

Hälsosam sömn börjar med rätt rutiner men framförallt med rätt säng och support. Ta ditt första steg mot bättre sömn och hälsa på våra sömnrådgivare i vår nya butik!